WAKACJE 2019 – OBOZY

OBÓZ ROWEROWY I KOLONIA nad Jeziorem Wigry 21.07-02.08.2019

Termin obozu / kolonii: 21.07- 02.08.2019     (Przepraszamy – BRAK MIEJSC)

Ważne informacje wyjazdowe, spis ekwipunku

Ramowy plan pobytu:

– jazda na rowerze po trasach rowerowych Puszczy Augustowskiej, Wigierskiego Parku    Narodowego oraz słynne trasy Green Velo –  tylko grupa obozu rowerowego

– kąpiele w jeziorze Wigry (kąpielisko strzeżone, ratownik WPOR)

– zajęcia z opiekunem na kajakach i rowerkach wodnych

– wycieczka do parku wodnego w Suwałkach

– dwudniowy biwak pod namiotami

– wycieczki piesze

-zajęcia lekko atletyczne w terenie

– wyjścia na halę sportową

– wycieczka kolejką wąskotorową

– zajęcia piłkarskie na boisku typu Orlik (dla chętnych)

– gry, konkursy sportowe oraz quizy, zabawy dla dzieci i młodzieży

(KOSZTY PROGRAMOWE ZAWARTE SĄ JUŻ W CENIE OBOZU)

Koszt całego pobytu: 1690 zł / os

Cena obejmuje przejazd oraz przewóz rowerów autokarem, zakwaterowanie w pawilonie młodzieżowego ośrodka wypoczynkowego w Gawrych Rudzie  – pokoje 4 osobowe z łazienkami, wyżywienie, ubezpieczenie, opiekę kadry instruktorskiej oraz powyższy program wraz ze wstępami.

W związku z tym, że Stowarzyszenie Alf uzyskało dodatkowe fundusze z których możemy dofinansować, uatrakcyjnić pobyt Państwa dzieci na obozie, w tym roku dodajemy do  programu pobytu dodatkowo dwie wycieczki: do Aquaparku w Suwałkach oraz wycieczka kolejką wąskotorową.

Jako, że Stowarzyszenie Rozwoju Dzieci i Młodzieży Alf jest Organizacją Pożytku Publicznego korzystającą z  1% podatku od osób fizycznych – zachęcamy do przekazania 1% podatku za 2018 rok na nasze Stowarzyszenie – uzyskane w ten sposób fundusze pozwalają nam działać z pożytkiem dla dzieci i młodzieży w sferze szeroko pojętej rekreacji, sportu i wypoczynku dzieci we współpracy z MDK – DH.  W tym roku sfinansujemy jako Stowarzyszenie wypoczynek dla kilkorga dzieci których nie stać na wyjazd. Dziękujemy za przekazane środki. Wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz KRS 0000271315

W związku z otrzymanymi dotacjami, Stowarzyszenie ALF dofinansuje pobyt na tym obozie dzieciom o trudnej  sytuacji materialnej.

kierownik obozu Bogdan Stefański

tel. 604 417 184      e-mail: stowarzyszeniealf@interia.pl